Friday, 18 November 2011

PRU-13: Big Q buat PAS mengenai 'calon boleh menang'

Artikel "copy n paste" dari sini: SUMBER 

Nik Aziz: PAS tubuh panel khas pilih calon PRU-13

November 18, 2011
Nik Aziz berkata wakil rakyat dengan prestasi kurang cemerlang tidak akan dipilih semula. — Foto fail
 
KOTA BARU, 18 Nov — PAS telah bersiap sedia untuk menghadapi pilihan raya umum ke-13 bila-bila masa tetapi mahu berhati-hati dalam soal pemilihan calon yang bakal bertanding, kata Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. 
 
Nik Aziz yang juga Pesuruhjaya PAS Kelantan berkata pihaknya berhati-hati dalam hal ini dan telah menubuhkan jawatankuasa khas untuk menilai prestasi seseorang calon.
 
“PAS tidak ada masalah dalam pemilihan calon, kerana kita mempunyai ramai calon berkelayakan cuma pemilihan perlu dibuat melalui jawatankuasa khas yang dibentuk dari peringkat akar umbi hingga ke peringkat tertinggi parti,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah Jumaat di dataran ilmu hari ini.
 
Dipetik Bernama Online, Mursyidul Am PAS berkata apa yang pasti wakil rakyat yang gagal menunjukkan prestasi cemerlang ketika diberi peluang menjadi calon dalam pilihan raya lepas, tidak akan dipilih lagi kali ini.
 
PAS memerintah Kelantan sejak 1990.
 
Parti Islam itu membentuk kerjasama dengan PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat.

 ----------

Big Q: Bersediakah PAS untuk mengetengahkan calon-calon "boleh menang" yang bukan Islam (Kelab Penyokong PAS) untuk bertanding pada PRU-13?

No comments: