Thursday, 19 January 2012

Langkah Drastik Indonesia Halang Penumpang Menaiki Keretapi Secara Haram (6 Gambar)

Artikel copy n paste dari sini: blogserius


Balls of Death....


Di Indonesia, mereka yang tak mampu membayar tiket keretapi akan duduk di atas atap dan rides like a bawse. Pihak PT Kereta Api yang dimiliki pihak pemerintah sudah melakukan pelbagai perkara untuk menghalang freeloaders ini dari menaiki kereta api milik mereka. Sebelum ini mereka meletakkan dawai berduri diatas atap bagi menghalang orang ramai memanjat atap tetapi ianya gagal. 

Langkah terbaru mereka ialah menggantung bebola besi sebesar penumbuk di atas landasan. Jika ada lagi yang masih mahu duduk di atas atas mereka terpaksa berhadapan dengan penumbuk besi seperti di bawah ini. Buat masa sekarang sistem ini hanya diletakkan di stesen keretapi sekitar Jakarta untuk melihat berapa efektifnya ia. 

Namun Malaysia jugak terbaik. Ada komuter comfy orang Malaysia yang mampu tak nak naik. Tak mahu satu coach dengan Indo, Bangla dan Afrika katanya. No wonder Indo di Malaysia naik komuter muka senyum. Jika dibandingkan dengan apa yang ada di negara Garuda, KTM Komuter sangat-sangat beribu kali lebih bagus!


Laporan asal Daily Mal

1 comment:

Badrul Hisham Abdul Kahar said...

Hebat..... bersyukur negaraku